Inventarisatie van wensen


Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek bij u thuis bespreken we uw wensen en bekijken we uw tuin.


We bekijken welke elementen in uw huidige tuin ook in het nieuwe ontwerp passen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie boom of aan materialen die we kunnen hergebruiken.


Vervolgens ga ik aan de slag met het tuinontwerp en het beplantingsplan.

Tuinontwerp


Op basis van uw wensen, de ligging van de tuin en omgeving maak ik een eerste tekening. Deze bespreken we tijdens een volgende afspraak.


Vervolgens werk ik het tuinontwerp uit. Dit is een, met een speciaal tuinontwerpsoftware gemaakte, tekening op schaal. U ontvangt daarnaast een toelichting en een werktekening met alle maatvoering

Realisatie


Het tuinontwerp en beplantingsplan vormen de basis voor de realisatie van uw nieuwe tuin.


U kunt zelf met het ontwerp aan de slag. Natuurlijk kunt u de uitvoering ook gedeeltelijk of geheel aan een hovenier uitbesteden.


In de keuze van uw hovenier bent u uiteraard vrij. Desgewenst kan ik ook de realisatie voor u begeleiden.
Eventueel kan ik ook de beplanting voor u leveren en aanbrengen.

Beplantingsplan


Een beplantingsplan is een plattegrond van het tuinontwerp dat gedetailleerd de locaties weergeeft van de planten, struiken en/of bomen. Daarbij hoort een lijst met de plantennamen (zowel de Nederlandse als de Latijnse), bloeitijd, kleur en aantallen.


Dit plan is het resultaat van uw wensen en van de omgevingsfactoren. Denk hierbij aan de grondsoort, wind, zon en schaduw.


Bij het beplantingsplan kan (wanneer gewenst) ook een onderhoudsplan met snoeiaanwijzingen en seizoensgebonden werkzaamheden worden gemaakt.